Meistä

Koiraharrastus elämäni alkoi vuonna 1989 naapurin koirasta jonka kanssa kävin ulkoilemassa. Welsh corgi jonka nimi oli Saara. Vuonna 1990 lapsuuden kotiimme tuli ensimmäinen saksanpaimenkoira Jenny. Siitä lähtien elämässäni ei ole ollut koiratonta päivää. Rotuja jotka ovat olleet perheenjäseniämme on ollut muutamia vuosien varrella mm. saksanpaimenkoira, venäjänmustaterrieri, saarloos wolfhond ja siperianhusky. Tässä muutama kaveri jotka ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen;

  • spn Ramona (2001-2006)
  • swhu C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA JV-06 EEV-07 EEJV-07 LTV-10 WolfSirius Majestic Wind (2006-2012)
  • siphusn El-Riwilings SR Nova (2008-2015)
  • vmtn Zar´s Aleksej Vania Belaja Gora (2013-2024)

Vuonna 2008 syntyi ensimmäinen siperianhusky pentue El-Riwilings kennel nimen alle. Pentueita tuli 3 kpl vuosina 2008-2014 (kaikki siperianhuskyja), jonka jälkeen kasvatusharrastus siirtyi tauolle.

Vuonna 2023 perheeseemme asteli ensimmäinen villakoira, joka myötä tuli myös muutama muu uusi rotu. 

Kasvatus

Pentueet jotka syntyvät meille ovat tarkkaan harkittuja sekä teen suunnittelemani yhdistelmän sen mukaan mistä haluan pennun itselleni. Mielestäni on tärkeää tietää yhdistelmän terveystarkastustuloksien lisäksi suvustakin jotain. Toki tuontikoirien suhteen sukujen selvittely on hieman haastavaa, mutta parhaani mukaan kaivelen tietoa suvusta. Jalostukseen käytän vain siihen soveltuvia koiria, jotka ovat rakenteellisesti, luonteeltaan ja terveydeltään sopivia jalostukseen. Kasvatustavoitteena on toimiva ja terve perhekoira jonka kanssa on mukava harrastaa lajeja mitkä sopivat koiralle ja omistajalle.

 

Pentu meiltä?

Haluan tavata mahdolliset pennun omistajat kasvokkain, koska on erittäin tärkeää nähdä ihmiset jotka olisivat potentiaalisia pennun omistajia kasvateilleni. 

Toivoisin teillä olevan hieman kiinnostusta terveystarkastuksiin, näyttelyihin ja/tai kokeisiin. Nämä kuitenkaan eivät ole ehdottomia pakkoja kasvattieni omistajille vaan tärkeintä on, että koira tulee teille perheenjäseneksi josta pidetään asianmukaisesti hyvää huolta koko koiran kestävän elämän. 

Suosittelen myös kasvattieni omistajia liittymään Suomen Kennelliittoon sekä rodun rotujärjestöön. Myös pennun omistajan tulisi tehdä pentunsa omistajavaihdos ruokaviraston koirarekisteriin.

Tällä hetkellä opettelen vasta turkkirotujen trimmausta, joten suosittelen pennun omistajien käyvän ammattitrimmaajalla, jos oma turkin hoito ei vielä luonnistu. Harjoittelemalla kuitenkin senkin taidon oppii ja kannattaa muistaa, että turkki on aina kasvavaa luonnonvaraa. Jos taas haluaa pitää turkin lyhyenä niin sekin käy minulle. Kunhan koiran turkki on sen verran helppohoitoinen, että omistaja jaksaa hoitaa koiran turkkia hyvin. 

Kaikki pentueemme rekisteröidään Suomen Kennelliittoon jonne olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Olen myös suorittanut SKL kasvattajan peruskurssin sekä kasvattajan jatkokurssin. Pyrin myös osallistumaan mahdollisuuksien mukaan rotuyhdistysten järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin. 

Yhdistykset joihin kuulun;

 

Koirahierojamme:

Trimmaajamme;

Koiramme ovat vakuutettu;